FRUKTÓZA je zdrojom energie pri fyzickej záťaži , pri superkompenzačnej diéte v priebehu a po skončení športového výkonu.Fruktóza sa po vstupe do buniek mení na glukózu a potom je využitá ako zdroj energie , nepodporuje spaľovanie inzulínu preto je vhodná aj pre diabetikov ale po predošlej konzultácii s lekárom. Je dobre rozpustná vo vode. Je sladšia ako glukóza , aj ako sacharóza (cukor). Na zvýšenie energetickej hodnoty stravy je možné fruktózu pridávať do rôznych jedál nákypov , pudingov , vločiek ale aj do nápojov čajov, mlieka ,ovocných nápojov,proteínových nápojov..
Dávkovanie : 20 - 60 g. denne.
Jedna polievková lyžica cca 15 g.
POZOR nadbytok fruktózy sa v organizme môže premieňať na tuk.
Neprekračovať dávkovanie.
Tento produkt bol pridaný dňa 28. október 2008.